close menu Донат

Екстрена допомога та захист населення

Екстрена допомога та захист населення

Проєкт «Екстрена допомога та захист населення, яке постраждало від війни в Україні» – це надання продуктів харчування і засобів гігієни, медичних препаратів для медичних закладів, ветеринарних препаратів і кормів для тварин фермерським господарствам.

Всеукраїнська Аграрна Рада та благодійний фонд "Збережи Україну"/SaveUA разом із Help-Hilfe zur Selbsthilfe_Ukraine за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини та NAK-karitativ e. V.. реалізували проєкт «Екстрена допомога та захист населення, яке постраждало від війни в Україні».

Регіон: Київська, Чернігівська, Черкаська, Сумська, Полтавська, Харківська, Херсонська,
Кіровоградська, Миколаївська, Запорізька і Донецька області. 

Цільова група: Внутрішньо переміщені особи, постраждалі від війни

Бюджет: 3 000 0000 євро


ЩО ВДАЛОСЯ ЗРОБИТИ ЗА ЧАС ПРОЄКТУ

Реалізація проєкту дозволила забезпечити продовольством і засобами гігієни 20 000 сімей, надати медичну допомогу для 5 000 пацієнтів. А також забезпечити необхідними ветеринарними препаратами 100 ферм, аби підтримати виробництво молочних продуктів в Україні. Зокрема: 

ТРАВЕНЬ-ЧЕРВЕНЬ 2022:
5 000 наборів з гігієнічних та продовольчих пакунків роздали на Черкащині, Кіровоградщині, в Дніпропетровській, Донецькій та Херсонській областях;

СЕРПЕНЬ 2022: В Запоріжжі одна з лікарень отримала допомогу у вигляді медичних препаратів з розрахунку на 1000 пацієнтів, а це сотні упаковок ліків; додатково надано розхідні матеріали для неврологічного відділення з розрахунком на 150 хворих та 200 КТ досліджень;

ЛИСТОПАД 2022: 54 позиції медикаментів та виробів медичного призначення для лікарень в м. Умань та Маньківці доставлено для лікування 5500 пацієнтів. Серед них: медичні препарати, інфузійні розчини, вироби медичного призначення та шовний матеріал. Додатково було задоначено для тих же лікарень, для лікування 1000 пацієнтів 17 позицій ліків та виробів медичного призначення.

Також, з 1 квітня по 31 жовтня 2022 року - створено гарячу лінію SaveUA для внутрішньо переміщених осіб. За допомогою гарячої лінії консультаційно-інформаційні послуги отримували люди, які перемістилися з тимчасово окупованої території, які шукають прихисток та допомогу, та ВПО, які транзитом перебували у місті, котрим необхідно було швидко надати інформацію та скоординувати щодо потреби чи проблеми. Загальну інформаційнупідтримку отримували з усієї території України.

ЧЕРВЕНЬ-ЛИПЕНЬ 2022: поставка вет препаратів та розхідних матеріалів на 250 тис євро; допомога надійшла господарствам в Київській, Сумській, Херсонській, Харківській, Донецькій та Чернігівській областях – 34 МТВ; з них  22 господарства – учасники Асоціації виробників молока; 19 153 - кількість поголів'я, яке отримало допомогу.

ЛЮТИЙ 2023: поставка вет препаратів та преміксів на суму 250 тис євро; допомога надійшла господарствам в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях; допомога для 34 господарств; допомога для 65 господарств; з них 32 господарства – учасники Асоціації виробників молока; 26576 одиниць ветеринарних препаратів; 66 тонн преміксів на 18 господарств; 35362 - кількість поголів'я, яке отримало допомогу. 

Серед господарств, які отримали допомогу в рамках проєкту «Невідкладна підтримка населення, що постраждало в результаті війни в Україні» допомогу отримало фермерське господарство "ім. Гагаріна" у Шелудьківці Харківської області. Працівники ферми отримали 662 упаковки ветеринарної допомоги, – ліків і шприців для вакцинації, та майже 4,5 тисяч кілограмів преміксів для підтримки здорового фізичного стану худоби. Допомоги вистачить аби подбати про 900 корів, що живуть на фермі.

Help – Hilfe zur Selbsthilfe – німецька неурядова гуманітарна організація. Підтримує людей, які опинились в скрутному становищі в усьому світі. З листопада 2021 року її команда надає соціально-економічну підтримку в Україні. Допомогу отримують вразливі категорії населення – внутрішньо переміщені особи, люди з інвалідністю, безробітні та молодь.