close menu Донат

Італійські фермери допомагатимуть у відновленні аграрного сектору України

Італійські фермери допомагатимуть у відновленні аграрного сектору України

Голова благодійного фонду SaveUA та Всеукраїнської Аграрної Ради підписав меморандум про співробітництво з двома національними асоціаціями Coldiretti та Filiera Italia за підтримки італійського та українського міністерств сільського господарства під час конференції із відновлення України, що триває у Римі.

Серед головних питань, погоджених сторонами в угоді – плани взаємодії на етапах швидкого відновлення, середньострокової та довгострокової реконструкції, а також розмінування сільськогосподарських територій та відновлення сільськогосподарської техніки, а також виробництво біоенергії та залучення новітніх технологій для вирощування врожаю та обробітку полів. Проєкти в агропродовольчому секторі, які будуть реалізовані в Україні за участі італійських та українських компаній, спрямовані на протистояння глобальній продовольчій кризі та враховуватимуть досвід італійської агропродовольчої моделі.

За словами голови благодійного фонду SaveUA та Всеукраїнської Аграрної Аади Андрія Дикуна, "Підтримка міжнародних партнерів, зокрема представників аграрного бізнесу, надзвичайно важлива для українських фермерів, адже всі учасники добре розуміють потреби цього ринку, а Європейські країни вже мали досвід відновлення агросектору після війни. Тому, роль італійських компаній у сфері сільського господарства, агропродовольства та сільськогосподарської механізації буде вирішальною у відновленні та зміцненні економічних відносин з Україною, що відповідає взаємним інтересам двох країн".

Від імені Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун подякував компаніям Coldiretti та Filiera Italia за підтримку країни та запевнив, що спільні проєкти, розроблені у партнерстві з українськими компаніями, стануть важливим етапом відновлення всього агросектору.

«Разом із партнерами ми формуємо міцну та непохитну підтримку України у світі та залучаємо іноземний бізнес до відбудови нашої країни», - сказав очільник ВАР та благодійного фонду SaveUA.

Захід відбувся за участю найвищих представників урядів Італії та України, Європейської Комісії та основних міжнародних фінансових установ. Також в онлайн-режимі виступив Президент України Володимир Зеленський.