close menu Донат

Очільник благодійного фонду SaveUA Андрій Дикун взяв участь у Саміті з підтримки України

 Очільник благодійного фонду SaveUA Андрій Дикун взяв участь у Саміті з підтримки України

Очільник благодійного фонду SaveUA («Збережи Україну!») та Всеукраїнської Аграрної Ради Андрій Дикун взяв участь у Саміті з підтримки України #UkraineActionSummit, важливого заходу від American Coalition for Ukraine, що об’єднує американських та українських експертів та активістів.

Близько 500 учасників, делегації із 47 штатів, серед яких друзі та постійні партнери фонду - одна з найбільших українських гуманітарних організацій, що надає допомогу Україні, - Nova Ukraine, зібралися у Вашингтоні, США, та протягом декількох днів спілкувалися із конгресменами про те як максимально допомогти Україні.

За словами очільника #SaveUA та #ВАР, за декілька днів у Вашингтоні на зустрічах з конгресменами та їх представниками, він на власному досвіді переконався, що американські політики дослухаються до своїх виборців, мають на них вагомий вплив, а їх виборці, у більшості, закликають Конгрес до рішучих дій щодо підтримки України.

«Серед учасників Саміту велика кількість представників української діаспори, але що дивує та надихає, що серед американців багато лідерів думок, які не мають жодного відношення до України, але вони активно підтримують нас і називають себе - Українці за покликанням. Мав можливість на кожній зустрічі розповідати про життя українців під час війни, про підтримку ЗСУ та про нашу благодійну діяльність і гуманітарну допомогу населенню, яка була б неможливою без підтримки американських партнерів. У мене немає слів, щоб висловити вдячність звичайним американцям, які боряться за Україну і бачать в нас своє продовження», - сказав Андрій Дикун.

Також, Андрій Дикун подякував за допомогу, яку Україна отримує завдяки програмам USAID, та за проєкти, які команди ВАР та SaveUA реалізовують для відновлення агросектору у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) та допомоги населенню, завдяки підтримці американського народу.

Дякуємо нашим американським друзям та партнерам за невпинну підтримку України. Особливо дякуємо Юліїї Брокдорф, американській волонтерці українського походження, за співпрацю, та адвокацію інтересів України в США.

 
Дякуємо партнерам за запрошення та підтримку України. Окрема щира вдячність за неймовірну роботу та допомогу на шляху до спільної перемоги: Оксані Маркаровій, Надзвичайному і Повноважному Послу України в США, конгресменам Jeff Merkley, Ron Wyden, Val Hoyle, Cliff Bentz, Andrea Salinas, Suzanne Bonamici, Lori Chavez-DeRemer, командам, які активно підтримують Україну та сприяли зустрічам із конгресменами Galina Clothier, Dominika Pukay, Olha Safina Kristina Shreve Corey Watson Alona Matchenko Robert Harvey Maria Doan Nataliya Kukhar

Разом ми неодмінно подолаємо найскладніші випробування.