close menu Донат

28 000 одиниць медпрепаратів до Уманщини

28 000 одиниць медпрепаратів до Уманщини

173 день – не кругла цифра. Чомусь прийнято називати лише круглі дати. Але люди живуть на війні щодня. Сьогодні жителі 7 областей знову прокинулися від сирен та змушені ховатися в бомбосховищах та підвалах. Жителі решти регіонів живуть з думкою, що кожну хвилину можуть почути повітряну тривогу і будуть змушені залишити всі справи, забирати близьких і тікати.

28 тисяч одиниць медпрепаратів, які приїхали до нашого фонду від голландських партнерів та учасника ради SAVE UA– Kees Huizinga, вирушать до 9 медичних установ Уманського району.

Це важливі у період війни препарати: серцеві, знеболюючі, антибіотики, анестезуючі засоби, кровоспинні, протиалергічні, стероїди, розчини для ін’єкцій.

Першу партію передаємо Уманській центральній районній лікарні, Уманській міській лікарні, Центрам первинної медико-санітарної допомоги. Також Уманській психіатричній та Маньківській багатопрофільній лікарні.

Кожен з цих медзакладів, крім місцевих, приймає пацієнтів з постраждалих від війни регіонів. Тож навантаження на них зросло в рази. Зараз на Уманщині проживає понад 28 тисяч внутрішньо переміщених людей.