close menu Донат

64 господарства з виробництва молока в Харківській області отримали гуманітарну допомогу

64 господарства з виробництва молока в Харківській області отримали гуманітарну допомогу

31 січня цього року завершилася реалізація другої фази швейцарського гуманітарного проекту, в межах якого молочні ферми Харківської області мали змогу отримати необхідні для забезпечення гігієни виробництва молока засоби.

Метою гуманітарної ініціативи Швейцарії є забезпечення продовольчої безпеки в цілому та зокрема через покращення доступу для населення України до якісних та безпечних молока та молочних продуктів, що виробляються в Україні.

До війни за обсягами виробництва молока у сільськогосподарських підприємствах Харківщина займала третю позицію в національній статистиці та була ключовим регіоном постачання молока на переробку найвищої якості - ґатунку «Екстра». Задля збереження виробничого потенціалу вслід за деокупацією територій 64 господарства в межах гуманітарного проекту отримали необхідні засоби миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, молочні фільтри, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що покриє у повній мірі їхню квартальну потребу. Таким чином вдалося охопити 68% зареєстрованих виробничих потужностей Харківської області, в яких утримувалося понад 64 тис. голів ВРХ, у тому числі понад 25 тис. корів.

Проект реалізовувався на запит Міністерства аграрної політики та продовольства України у взаємодії з Асоціацією виробників молока України (АВМ), Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і міжнародним благодійним фондом SAVE UA за координації Посольства Швейцарії в Україні.

Швейцарія й надалі надаватиме підтримку аграрному сектору України як в межах програм та проектів міжнародної технічної допомоги, так і гуманітарних ініціатив.