close menu Донат

Андрій Дикун виступив на Німецько-Українському економічному форумі «Відбудуймо Україну».

Андрій Дикун виступив на Німецько-Українському економічному форумі «Відбудуймо Україну».

Засновник фонду SAVEUA та голова Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Андрій Дикун виступив на Німецько-Українському економічному форумі «Відбудуймо Україну».

Протягом події федеральний канцлер Німеччини Olaf Scholz закликав до «нового плану Маршала», а Андрій Дикун запропонував своє бачення відновлення нашого аграрного сектору:

- Пролонгація «Зернового коридору». За три місяці коридором експортовано 8,8 млн тонн агропродукції. Продовження угоди - питання виживання.

- Виділення українському уряду фінансової допомоги для викупу аграрної продукції у с/г підприємств. Адже, занизькі ціни на внутрішньому ринку - наша основна проблема. Без підтримки може не бути весняної посівної.

- Підтримка господарств, постраждалих від бойових дій. Команда #SAVEUA вже знад цим працює, зокрема, спільно з #DLG та #EuroTier2022 ми проводимо фандрейзингову кампанію. Долучайтеся, посилання в біо!

- Запуск переробних підприємств України, що також забезпечать робочі місця.

- Пролонгація відсутності квотування на постачання агропродукції до Великобританії, Канади, США та ЄС. Завдяки цій умові, з червня продуктів садівництва та переробки експортували на Захід більше, ніж в аналогічний період минулого року.