close menu Донат

Андрій Дикун зустрівся в Лондоні з Радою директорів Rapid Relief Team UK

Андрій Дикун зустрівся в Лондоні з Радою директорів Rapid Relief Team UK

Засновник благодійного фонду «Збережи Україну!» (SaveUA) Андрій Дикун зустрівся в Лондоні з Радою директорів Rapid Relief Team UK. Наша співпраця розпочалася в грудні 2022 року та дала можливість підтримати майже мільйон українців базовими продуктами харчування. 

«В грудні цього року буде рівно два роки нашій співпраці. За цей час завдяки підтримці Rapid Relief Team команда SaveUA надала понад 241 909 продуктових наборів, забезпечивши 967 636 внутрішньо переміщених осіб та жителів прифронтових територій продуктами харчування. Це надзвичайно важлива підтримка для українців, бо, на жаль, кількість постраждалих збільшується через воєнні дії. Люди втрачають житло, роботу, та фінансову можливість покривати навіть базовий обсяг своїх потреб у продуктах харчування. Тому, ми щиро вдячні нашим партнерам за їх безупинну допомогу та нашу плідну співпрацю», - сказав Андрій Дикун. 

Також очільник фонду подякував Команді швидкого реагування (RRT) за можливість наповнення продуктових боксів продуктами саме українських виробників та організацію процесу виробництва в Україні. Таким чином ми підтримуємо українських товаровиробників і зберігаємо робочі місця, а також маємо змогу долучати до пакування наборів внутрішньо переміщених осіб, які перебувають тимчасово у місті Умань Черкаської області, забезпечуючи їх роботою.

В свою чергу члени Ради директорів Rapid Relief Team Sam Blackledge, Ben Napthine та Ted Soulsby висловили намір й надалі підтримувати українців спільно з фондом «Збережи Україну!» (SaveUA), зважаючи на складну ситуацію на прифронтових територіях та велику кількість внутрішньо переміщених осіб. 

За словами Ben Napthine допомога українцям стала можливою завдяки щедрим донатам від людей з усього світу та самих британців.

«Волонтери RRT у Великобританії, Німеччині, Франції, Швеції та Нідерландах з перших місяців війни в Україні об'єдналися, щоб надати екстрену допомогу постраждалим українцям. Спільно ми зробили достатньо багато та раді, що нашій команді вдалося підтримати людей у таких складних обставинах», - резюмував від імені Ради директорів RRT Ben Napthine. 

Дякуємо нашим партнерам та продовжуємо гуманітарну місію в регіонах.