close menu Донат

Грант на проєкт з відновлення ветеранів Уманської громади

Грант на проєкт з відновлення ветеранів Уманської громади

Команда фонду "Збережи Україну!" (SaveUA) спільно із ГО «Незламний дух воїна» та КП «Центр розвитку та інвестицій» Уманської міської ради отримала грант у сумі 182 000 грн. на реалізацію проєкту: «Табір відновлення для ветеранів бойових дій, ветеранів з інвалідністю, членів сімей загиблих Уманської громади». Заїзди завершились. Звітуємо про результат. 

Протягом вересня відбулися заїзди ветеранів та їх сімей до табору, який спеціалізується на відновленні, реабілітації, психологічній та духовній підтримці. Ветерани провели час разом зі своїми рідними та отримали необхідну фахову допомогу для відновлення свого ментального та фізичного здоров’я. Тиждень у колі людей, які добре розуміють їх потреби та біль.

«Серед нашої групи ветеранів був хлопчина 22 років, Данило, що пройшов пекло війни, але дивлячись на якого, ти просто попадаєш під лавину позитиву і життєвої енергії. Він був на проєкті найбільшим мотиватором. Це приклад, що ніколи не треба опускати руки. Якщо ти живий — вихід можна знайти з любої ситуації», - поділилася своїми враженнями учасниця групи про одного з ветеранів з їхнього заїзду.

Протягом шести днів на програмі з ветеранами працювали кваліфіковані спеціалісти, серед яких сімейні консультанти, реабілітологи, психологи, психіатри, капелани, юристи, стоматологи та інші фахівці.

Радіємо, що змогли долучитися до хорошої справи та підтримати наших ветеранів. Дякуємо кожному і кожній із них за захист нашої держави.

Міні-грант реалізований в рамках проєкту «Інтегрована гуманітарна відповідь в умовах війни та післявоєнного відновлення» за фінансової підтримки DEC (Комітет з надзвичайних ситуацій, Великобританія). Та здійснений командою ГО «БФ «Збережи Україну!» (SaveUA) за технічної підтримки Christian Aid та при координації МБФ «Альянс громадського здоров’я.