close menu Донат

Гуманітарна допомога для 355 господарств з виробництва молока

Гуманітарна допомога для 355 господарств з виробництва молока

Станом на січень 2024 року 355 господарств з виробництва молока у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях отримали гуманітарну допомогу від Швейцарії, а саме : засоби для миття та дезінфекції доїльного обладнання, перед- та післядоїльної обробки вимені, серветки для гігієни вимені, рукавички, реактиви для виявлення прихованих форм маститів, дезінфектанти для тваринницьких приміщень тощо, що повністю задовольнить тримісячну потребу.

Загальне поголів’я ВРХ, що утримується у господарствах-одержувачах гуманітарної допомоги, становить понад 350 тис. голів, у тому числі понад 130 тис. голів корів.

Гуманітарний проєкт реалізується на запит Мінагрополітики у взаємодії з Асоціацією виробників молока, міжнародним благодійним фондом SaveUA («Збережи Україну!») та Держпродспоживслужби за координації з Посольством Швейцарії в Україні.

Задля забезпечення продовольчої безпеки в Україні Швейцарія вже третій рік поспіль надає гуманітарну допомогу українським виробникам молока у найбільш постраждалих областях.

Дякуємо партнерам за співпрацю.