close menu Донат

Медикаменти та медичне обладнання

Медикаменти та медичне обладнання

Для команди нашого фонду медичне забезпечення лікарень та допомога медикам – один із пріоритетних напрямків допомоги з перших днів роботи. Хочемо, щоб дороговартісне медобладнання, яке ми закупили та доставили завдяки нашим міжнародним партнерам, допомагало медикам рятувати якомога більше пацієнтів.

За час війни, завдяки Dawn Inc, Nova Ukraine, Українському фонду та CardioStar International 70 лікарням у дев'яти областях було доставлено медичне обладнання на суму 3 мільйони доларів США.

За підтримки наших партнерів команда фонду відправила до медичних закладів Хмельниччини 91 167 тисячі одиниць життєво важливих препаратів та медзасобів різного призначення п’яти лікарням Хмельниччини, для жителів регіону та для внутрішньо переміщених, а це понад 36 тисяч осіб.

Два електрохірургічних генератори та операційний ліхтар для хірурга, які допоможуть скоротити час оперативного втручання та уникнути значної крововтрати, передали для Синельниківської центральної міської лікарні, що на Дніпропетровщині.

Передали партію медичної допомоги Херсонському онкодиспансеру.  Це 15 657 одиниць медвиробів та медикаментів першої необхідності. Медзаклад працював усі місяці окупації, лікарі рятували життя місцевих попри залякування рашистів та обстріли. Окупанти вивезли практично все обладнання та ліки. Аби допомогти лікарям й надалі рятувати життя херсонців, наша команда відправила медичний гуманітарний вантаж.

Передали Херсонській міській клінічній лікарні ім. Карабелеша УЗД апарат. Медики цього закладу через окупантів залишилися без медобладнання і не могли робити ультразвукове дослідження серця (ехокардіографію). Апарат, переданий нашим фондом виявляє кардіологічні проблеми на ранній стадії.

102 одиниці медичних наборів для проведення операцій передали нейрохірургічному відділенню Уманської центральної міської лікарні. А також, 664 одиниць іншого необхідного медичного устаткування: медичного одягу, інтубаційних трубок, засобів дезінфекції, медичних рукавичок, венозних катетерів, засобів для проведення реанімації. Окремо хірургічному відділенню Уманської центральної міської лікарні передали 100 кг операційних наборів, які надзвичайно потрібні лікарям.

15 500 одиниць медпрепаратів передали шести лікарням в Одеську, Черкаську, Хмельницьку та Тернопільську області.

Також, наша команда надала окрему допомогу у забезпеченні засобами тактичної медицини, за підтримки української волонтерки Юлії Брокфорд та організації DAWN Inc. Необхідні засоби тактичної медицини рятуватимуть життя нашим захисникам і захисницям.

Зокрема, нами було передано ларингеальні маски, що допомагають підтримувати дихання, коли у людини є поранення на шиї чи голові, аптечки, бандажі, наколінники, розвантажувальні жилети, хірургічні шви і пластирі, лікарські засоби – найнеобхідніше для тих, хто захищає нашу країну.

Юлія Брокфорд, українка за походженням, вже 30 років проживає в США, але як справжня патріотка з перших днів війни допомагає українцям. У співпраці з нашим благодійним фондом відправила до України не одну партію медичної допомоги військовим та цивільним.

Дякуємо, Dawn Inc, Nova Ukraine, Ukrainian Foundation та CardioStar International, за підтримку медиків, постраждалого населення та віру в Україну!