close menu Донат

Поля надії: збір коштів на розмінування сільськогосподарських земель

Поля надії: збір коштів на розмінування сільськогосподарських земель

Команда фонду SaveUA («Збережи Україну!») відкрила збір коштів на пікапи для інженерно-саперних груп ДСНС України для розмінування сільськогосподарських земель на деокупованих територіях.

Близько 174 тисячі квадратних кілометрів, що становить третину від загальної площі держави, наразі непридатні для сільськогосподарських робіт – вони заміновані, забруднені вибухонебезпечними предметами або на них тривають бойові дії. Сотні агропідприємств на деокупованих територіях потребують допомоги у розмінуванні полів аби мати можливість сіяти, збирати врожай та підтримувати економіку країни.

Понад 400 000 га сільськогосподарських земель засмічені ворожими снарядами та мінами. Агровиробники змушені пропускати посівні, громади втрачають робочі місця, споживачі – відчувають на собі різницю вартості продуктів.

«Аби прискорити процес гуманітарного розмінування полів та агропідприємств, інженерно-саперні групи ДСНС України, залучені до цих процесів, мають бути забезпечені не лише спеціальним обладнанням, але й транспортними засобами типу «пікап». Тому, наша команда долучається до цього напрямку роботи та звертається до усіх небайдужих по допомогу. Мобільність для саперів – це можливість вчасно реагувати на виклики, ефективніше звільняти українську землю від ворожих снарядів та зберегти власні життя. Ми назвали цей проєкт "Поля надії", адже повернення до робіт на українських полях і можливість для агровиробників знову сіяти, збирати врожаї та й надалі підтримувати національну і світову продовольчу безпеку - це надія на перемогу України», - коментує Андрій Дикун, засновник благодійного фонду SaveUA («Збережи Україну!») та Всеукраїнської Аграрної Ради.

Від початку діяльності фонду SaveUA («Збережи Україну!») у лютому 2022 року однією з місій команди стала підтримка національної продовольчої безпеки, а отже – допомога агровиробникам вижити під час повномасштабного вторгнення, зберегти свої господарства і техніку, аби продовжувати годувати українські громади та зберегти українські села.

Наразі для забезпечення інженерно-саперних груп необхідно понад 260 пікапів.

Долучитися до збору коштів можна за посиланням на монобанку фонду: https://send.monobank.ua/jar/68bebJByDP 

Або за реквізитами фонду у гривні:

Назва підприємства: БФ ЗБЕРЕЖИ УКРАIНУ! БО
IBAN Code: UA283052990000026008041603892
Назва банку: АТ КБ “ПРИВАТБАНК”
Адреса підприємства: UA 20302 Черкаська м Умань вул Гонти Iвана б.3
Код ЄДРПОУ: 38588384
Призначення платежу: благодійний внесок

Проєкт триватиме до завершення збору коштів на придбання необхідної кількості транспортних засобів. За посилення кожної інженерно-саперної групи звітуватимемо на сайті та сторінках фонду у соціальних мережах. 

Разом до Перемоги!